Кариерно ориентиране в 36. СУ "Максим Горки"Как да подготвим учениците за живота след училище?


Задаваме си този въпрос непрекъснато, защото посещаваме различни класове вече втора година. Вярваме, че правилният отговор е свързан с практически насочени обучения, с много примери, казуси, които учениците да решават, както и връзка с представители на бизнеса. Хората, които могат да донесат в образованието знанието за това какво става навън, какво търсят добрите работодатели, какво е да бъдеш млад предприемач.


На 18. юни имахме възможността да се срещнем с любопитните ученици в 10 и 11 клас от 36-о училище "Максим Горки" в София.


Запознахме ги с темата за автобиографията - какво трябва да съдържа, кои са големите митове зад доброто CV, как да спечелим работодателите като се представим по най-добрия и реалистичен начин.


С нас беше Катерина Куртева, мениджър привличане на таланти в Съдърланд България - един от най-големите работодатели в страната и лидер в аутсорсинг индустрията.


Заедно им разказахме какво търсят работодателите и как се влиза в компания като Съдърланд, как се грижат за служителите си и защо са предпочитан работодател.


Беше забавно, вдъхновяващо и полезно. Надяваме се да имаме още много срещи!


5 преглеждания0 коментари