Вдъхновяващо обучение за учители 27. СУПрез изминалата година от създаването на платформата се случи много - срещнахме се с повече от 800 ученици и студенти, говорихме по теми, свързани с управление на личните финанси, кариерно развитие, опознаване на себе си, поставяне на цели, възможности за развитие в България. Трудно е да подберем кои са любимите ни и най-успешни инициативи, но ако трябва да го направим, то една от тях със сигурност ще бъде в списъка. И това е

Академията за учители на столичното 27. СУ,

която премина с много вдъхновение, игри, споделяне на опит и практики и смях. Имахме огромния късмет да бъдем с група от изключително свежи и забавни хора, отдадени на любовта към децата, на които преподават.

Темите, които разгледахме, бяха свързани с изграждането на индивидуален подход към всеки ученик, и едновременно с това развитието на класа като екип и ползите от работата на групи. Сред темите на обучението бяха как да развиваме критичното и самостоятелно мислене на учениците (метакогнитивно учене или мислене над процеса на мислене), как се изгражда индивидуален подход, достатъчни ли са презентациите и дискусиите в клас, пирамидата на ученето на Мейн, показваща най-ефективните и неефективните техники за ангажираност, управление на стреса и други.

Гост ни беше Юлияна Георгиева - представител на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), които са наш основен партньор по обученията с учители. В края на обучението учителите получиха сертификати от YOUth TALENTs, както и сертификати за повишаване на квалификацията от ВУЗФ.

Имахме възможност да играем игри - екипни, такива за критично мислене, такива, с които да се забавляваме. Сутрешната гимнастика насред студената борова гора беше една от най-приятните емоции, и ни зареди с положителна енергия за целия ден.

Щастливи сме, че тези два дни се случиха. Благодарим за високата обратна връзка (над 4.90 / 5), споделените емоции и вълнуващото преживяване! Ако повече хора, като тези от екипа на 27-о училище, имат силата да борят трудната среда с толкова смях, то със сигурност България ще е много по-добро място! Благодарим!


#Образование

24 преглеждания0 коментари