Обучение по кариерно развитие в програмата ABLE MENTORABLE MENTOR е най-голямата и уникална по рода си менторска програма, през която са преминали над 1000 ученици и ментори от цялата страна и повече от 80 доброволци, благодарение на които програмата продължава и се развива повече от 6 години.


Всеки ученик от 10 или 11 клас, който се включи, бива свързан с ментор, който има сходни интереси или е успешен в областта, от която се интересува ученикът. Това създава уникална възможност за учениците да срещнат хора, които да ги насочат в правилната посока и да им помогнат да постигнат целите си, разчитайки на собствения си потенциал.
От YOUth TALENTs имахме невероятната чест и отговорност да направим 3-часово обучение по кариерно ориентиране и развитие в учениците от 12. сезон на програмата в София. Говорихме за това как да опознаем талантите си и да ги превърнем в надежден източник на доходи, как да намерим работата, която няма да ни накара да чакаме събота. Обсъдихме какво представлява "социалния натиск", който обществото ни налага, като изисква от нас бързо да взимаме решения, да копираме други "успешни" модели и често да правим нещата както другите ги искат.
Учениците се разделиха на групи, като трябваше да обменят опит и идеи какво могат да правят в и извън училище, което да им помогне да се ориентират, да намерят себе си и да развият уменията, които ще им трябват в професионалното развитие.


Смях. Емоции. Практически съвети. Игри. Преживяване.

Така бихме описали обучението по кариерно развитие, за което сме лектори трета поредна година. Благодарим, ABLE MENTOR, че ви има! Продължаваме напред!


Запишете се като ученик или ментор сега:
www.ablementor.bg

31 преглеждания0 коментари