БНР: Студенти подкрепят благотворителни каузи
“Не си живял истински докато не направиш добро за някого без да очакваш нещо в замяна", твърдят Георги Костов, Цанислав Генчев и Косара Петрова. Те са част от младежка организация, която помага на студенти - насочват ги кариерно, дават им професионални и житейски съвети. Младежите организират благотворителни инициативи, събират пари и откриват таланти.

“Една от каузите, които сме се борили до момента, това е “Време за Ивайло” - едно момче, което е вече на 18-годишна възраст, което страда от мускулна дистрофия. Това е болест, която на този етап е нелечима. Единственото, което може да се направи е да се спре развитието на болестта. Има много каузи, които имат нежда да се обърне внимание, спешно има нужда да се събират пари. Ние избираме каузите, които се отличават от другите”, казва Георги Костов.

Младежите се събират всяка седмица и обсъждат идеи за проекти и за каузи. Търсят такива каузи, които пасват на идеите им - младите хора да разчитат и да вярват повече на себе си.

Целите пред студентите са всякакви. Последната, която се осъществява по-бързо от очакваното, е да дарят дрехи за Кризисния център в кв. „Захарна фабрика“. Събират ги само пет дни след обявяване на кампанията.

По-добре да има повече дарения, отколкото хора чакащи помощи. Засега това си остава просто пожелание. Но докато има хора като Георги, Цанислав и Косара, шансът страдащите осезаемо да намалеят стремглаво расте.


// Цитирано от оригиналната статия

Автор: Петя Зунгорлиева, БНР

12 преглеждания0 коментари